Friday, September 3, 2010

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meatballs of veal with lemon

Today ... meat!
I have to admit ... I eat very little meat, I prefer the fish!
Ogni tanto però mi viene voglia anche di mangiare un po' di carne e oggi in particolare avevo voglia di polpette!Queste però non sono le solite polpette fritte,sono leggere,profumano di limone e prezzemolo e sono morbidissime!
Vi consiglio di accompagnarle con un contorno abbastanza neutro,come delle verdure al vapore,perchè sono già molto saporite e gustose.

Ingredienti per 4 persone:

250 gr di carne trita di vitello
150 gr di carne trita di manzo
2 uova
2 fette di pane bagnato nel latte
prezzemolo
pangrattato
sale e pepe
1 limone biologico
farina di grano tenero 00
50 gr di burro

Mescolate bene la carne con eggs. Squeeze the bread, letting the excess milk, crumble and add to meat.
Add a handful of fresh chopped parsley and bread crumbs, if needed, to give consistency to the mixture. Add salt and pepper. Formed with the hands of small round balls and coat in flour. Apart
Wash the lemon, dry and finely grate the peel. Squeeze, strain the juice and keep aside.
In a large nonstick skillet, melt the butter and brown the polpettine.Quando are golden, add the juice and zest of lemon and a pinch of sale.Lasciate cook the meatballs over low heat turning occasionally, for about 15-20 minutes, depending on how big they are. Add a few tablespoon of hot water during cooking as needed so as not to dry out the sauce.
served with their sauce and flavored with vegetables as you like!

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