Friday, December 10, 2010

Carolina Cell Respiration Lab

.... cocotte to panettone, Camembert and jam dogwood

   Si, avete ragione a dirvi : "Ancora cocotte??!! Ma questa qui ha deciso di fare un blog-cocotte???".....Questa settimana finisco con un'altra ricetta di cocotte dolce e finiamola così ( vi svelo un segreto che ho tre libri di ricette con le cocotte;P )!...
  Volevo proporvi un bellissimo dessert è molto semplice da fare ma è molto molto bello. Ci sono solo tre ingredienti ( il quarto al piacere ): il Panettone raffermo, il Camembert e latte o panna ( nella ricetta era la panna ma io ho usato il latte ).

Cocotte al panettone, Camembert e marmellata di corniolo ( per 6-8 cocotte )
free recipe from the book "Cocotte" by José Maréchal

- 18-20 slices of stale
Panettone - 2
Camembert - 500 ml of milk or cream
-
freshly ground pepper - 1 jar of black currant jam like in the recipe but I had a jam dogwood

1. Cut and rounded the corners of the slices of panettone so that you come well in cocotte, that make the discs. Cut the cheese into thin slices.
2. Place a disc of panettone on the bottom of each casserole. Place over one to two slices of camembert and a little pepper, and so on up to half height. Mash well and ended with 1-2 slices of camembert. Pour over the milk or cream.
3. Cook the casserole in the preheated oven at 200 ° C about 15 minutes.
4. Serve piping hot casserole, accompanied by the cranberries (or dogwood like me) and a green salad.

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